COUNTRY PEOPLE VS KINGSTONIAN

9 thoughts on “COUNTRY PEOPLE VS KINGSTONIAN

1. Di whole Jamaica a country senda… no offence innu chat bad fi truth plus a di sed way innu can seh town ppl chat bad tuh di way dem draw dem words from yasso to way ova desso. Mi love di whole a mi country a desso mi a buy a nice big house i love the nature the outside the even di crickets the rivers i love it all.

2. Sender, because they are idiots. Some of them would prefer to kotch up inna zinc house just fi seh dem deh town. Many a dem a town suffering and too shame fi find dem place a dem country cause dem nuh want ppl fi know dem went all di way to Kingston and couldn’t meck a go of it. Dem very happy when you send dem free food stuff from country though, bigger smiles you will never see.

3. The girls in the country tend to be better looking than the Kingston girls. Most people from uptown are from country,

4. Yes a true me come from trelawny and my. Man come from Kingston and when him ready him haffi drop in “a true yuh Come from country”. Like country is another place.. All Inna party yuh have some selecta a big up Kingston and blatantly a put down country Ppl. Like we suppose to hide cause wi come from country. Ppl whe come from country stop gwan like town Ppl more important than unnuh. NUFF Town gal nuh want man cause dem come from country and when a gal come from country town man teck dem fi idiot like a only town gal hot and know things. Mi ignorant fi dem. All my man him family come from Manchester originally but because him grow a Maxfield him gwan like a disease fi come from country. First time him go country down a deh north coast it come in like a Farrin him go. F**ka neva know seh country did so pretty and clean. Unnuh fi stop it..

5. A lot of kingstonians nuh live nowhere. Dem still have zincs fi fence and pit toilet. Kingston full a d most ghetto. I don’t know who fool the kingstonians dem bout country. Country life better than dirty Kingston. St Andrew on the other hand is a different story but kingstonians fi shut dem raaa

6. All now none a Unoo, naw explain the ting De right way. Fe ovas De ting Unoo affie hold a reasoning, Wid a elder from country then you all might ovas De stigma. Memba seh a so, one time mobay did have a batty man stigma attach to it enuh.

7. there are two different statuses in kingston…live a town and live uptown…one should also note the distinct difference in speech patterns between the two…if you listen to bella, yendi or even dat bloodklaat cockroach lauren di inflections in dem speech is different dan di average kingstonian…mi madda call it di uptown awkcent….as fi country…ppl from mobay sound different from di ppl inna westmoreland vs clarendon etc….another the differences in speech is that kingstonians have evolved code switching to integrate more english into the patwa…a kingstonian may say..mi did a call yuh last nite…someone from clarendon may say mi ben deh call yuh last nite..a kingstonian may say di man vault over di fence and run whe….someone from st elizabeth may say di man kin puppa lick ova di fence and teck off dung di road…country ppl tend to retain the more original forms of patwa in their speech…it is their more adept skill at code switching that determines the kingstonians perceived superiority…because superiority does not begin with a perception of wealth..but a difference in language…an example of this is ppl in england who speak with a cockney accent were long considered inferior to londoners….ppl live in tenement yards in country and town so so language is the defining factor in determining dominance.. ….this explains the reason uptown ppl have their own little “awkcent”…